miercuri, 5 mai 2010

Petrecere la cort. Ce zici, te bagi?



Sa plang sau sa rad? Mai bine dau cu banul si vad ce iese.. Ca atunci cand mi-a spus cineva “Stii,cory, balul nostru de absolvire se face pe malul unui lac..la cort!” n-am mai stiut cum sa reactionez.
Bineinteles, am zis PASS!!! Intr-un fel dezamagita, ca ma gandesc ca in ceilalti ani s-au facut balurile noastre in Kristal..si nu mai stiu pe unde. Si erau baluri “amarate”, de inceput.. Adica, “hay, bine ai venit la FJSC. Intra cine vrea, iese cine poate,da-te draq!” . Dar acum, cand e bal de absolvine, o “dam in diverse” cu absolut tot.
Dar pe cealalta parte, vazand si partea plina a paharului, sunt fericita, ca stiu ca oricum nu vroiam sa vad pe toata lumea. (da,stiu, am fost antisociala la faza asta!!).
Dar asa, imi iau prietenele de la facultate si petrecem intr-o noapte cat n-am petrecut in 3 ani de facultate. Si tot iese ceva mai bun! Stabilit de noi, doar intre prietene… “Funcky” :))
Si nici n-as fi scris despre asta pe blog, daca ma credeti, dar ma macina cateva chestii..si nu pot sa ma abtin, frate! Nu pot!
In primul rand, nu cred ca am auzit vreodata sa se faca balul de absolvire la cort. WTF?! Nici in clasa a 8 a nu am facut balul in aer liber. Si pe vremea aia eram “mai smekeri”. Am facut balul intr-un club!
Unde mai pun ca, daca vreau sa stau la cort, trebuie sa dau 185 lei. Frate, mai puneam 1 mil si faceam frumos la Snagov sau in alta parte, dar macar stiam ca se merita banii.
Adica, bai nene, vorba Cristinei! Punem mana de la mana, luam un cort si il punem la mine in gradina. Sau la Criss, ca ea a fost prima cu ideea! Si oricum iesiti si mai in avantaj, ca asa as fi si eu smekera cum sunt unii si v-as cere si eu chirie pe gradina mea! Na!
In al doilea rand, frate, daca ploua in ziua aia?! Ca tot e “anul fericit” in care am avut ninsoare pana in martie. Vremea frumoasa a venit abia acum, in mai, dar cine stie cum te pacaleste?! Adica…sa faci la cort?!?!
Ca asa am facut si eu, cu Oana si cu Cri un eveniment pentru CSR in aer liber..si cand ne-a intrebat cineva “Dar daca ploua ce faceti?”. Na, ca n-am mai stiut ce sa mai zic. Recunosc,frate, la asta nu m-am gandit! Dar “experienta” te invata..si ii inveti si tu pe altii, nu?
In al treilea rand, eu ii inteleg pe profesori de ce nu s-au bagat. Abia acum ii inteleg. Pai dc sa te legi la cap daca nu te doare?! Adica, puii mei, mai bine iti vezi de treaba ta decat sa asisti la discutii interminabile .
In al patrulea rand, era mai simplu si mai eficient sa se faca pe site un sondaj si sa voteze lumea, sa-si dea toti cu parerea despre locatie. Sa fie ceva corect, la vedere! Nu sa anunti evenimentul inainte de examenul la nu stiu ce, sa-I anunti doar p-aia de la Pr sau doar p-aia de la Publicitate (dau un exemplu). Ca normal, asa nu ai succes. Ce astepti?! Sa plece informatia din gura in gura?! Da’ eu n am ce sa fac in timpul liber decat sa vorbesc despre ce am facut la facultate??
In al cincilea rand, bai nene, atatea discutii…”Ca daca nu iti convine, nu participa…Ca stii cat timp am pierdut noi sa organizam?!..etc” . De ce te bagi , frate, in asa ceva, daca stii ca n-ai timp?! Ai licenta, tre’ sa vin sa ti-o spun personal?
Nu te oblige nimeni sa te bagi in chestii d-astea. O faci de placerea ta. Si apoi nu imi scoate ochii cat ai muncit tu si cat timp ai pierdut. Nu-ti convine, stai in banca ta, asa cum si eu o sa stau prin alte locuri in ziua balului. Si nu ma supar atat!
In al saselea rand, in al saptealea rand… ca lista poate continua. Gasesc zeci de argumente.

Si m-am si enervat..ca ii vezi , domne, pe unii ca nu le convine ca sunt criticati. Da’ ce astepti?! Sa iti spun mereu ce simpatic imi esti si ce bun esti tu, daca eu nu cred asta?! Imi place, iti spun, nu-mi place, iti spun! Care e problema?!
Si sa mai ajungi si la chestii personale, ca de exemplu “lasa-te de jurnalism”…sau “ai facut facultatea asta degeaba”… Sa mori tu?!
N-am suportat niciodata oamenii care cred ca isi permit orice. Abia ne cunoastem si incepi cu glumele?!?! Mie, sincer, mi-e rusine si azi cu unii prieteni de-ai mei sa fac anumite glume. Si vin altii si ii vezi cum isi iau “avant” si iti arunca o vorba d-asta grea!
Si alta chestie care mi-a pus capac. Compari o nunta cu o petrecere de absolvire. Frate, fiecare isi face nunta unde vrea. Daca mi se scoala sa-mi fac nunta la cort in mijlocul strazii, mi-o fac la cort. E petrecerea mea. Daca un prieten alege sa-si faca nunta in spatele blocului, ma duc. E petrecerea LUI. Dar… balul de absolvire e altceva. E petrecerea NOASTRA.
Stii, asta e ca vorba aia a mea si a prietenilor mei cand mergem la strand sau la mare si ne chinuim sa ne bagam unul pe altul cu capul la fundul apei/bazinului..si noi cica “ne facem botezul”. Dar, na, noi facem asta in spirit de gluma. Voi faceti chestia asta la modul serios!
Naspa!!!

Precizare pe final de post:
1. A se intelege corect : postul face referire la bal, nu la facultate!
2. Postul nu face referire la nicio persoana in mod special, dar daca va simtiti..!!


Acest post ii este “dedicat” colegei si prietenei mele, Anca!

Un comentariu:

  1. Mulțumesc, Cory! Sunt de acord cu fiecare cuvințel pe care l-ai spus. Am aflat și eu cum s-a trăit pe vremea lu' Ceașcă. N-ai voie să acuzi, n-ai voie să nu spui că nu-ți place și n-ai voie să "te caci"...ce porcărie.
    Lume, e 2010!!!!!

    RăspundețiȘtergere